У Львові відбулися тренінги з першої психологічної допомоги для медичних сестер Національного реабілітаційного центру «Незламні»

У Львові відбулися тренінги з першої психологічної допомоги для медичних сестер Національного реабілітаційного центру «Незламні»

Проведено тренінги з першої психологічної допомоги (ППД) для 2 груп з більше ніж 30 медичних сестер за підтримки Канадського Червоного Хреста. Програма включала ознайомлення з поняттям Перша психологічна допомога, можливими кризовими подіями та реакціями на них, основними принципами ППД «Дивитись. Слухати. Направляти» та відпрацювання навичок надання своєчасної та якісної допомоги.

Також учасники ознайомились з обов’язковими стандартами щодо гендерної рівності, безпеки, рівної участі та доступу до інформації кожної людини. Однією з важливих частин став блок з турботи про себе.

Тренінг проводили наші колеги з напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Кіровоградської обласної організації Українського Червоного Хреста: тренер з ППД та психосоціальної підтримки (ПСП) в надзвичайних ситуаціях (НС), регіональний координатор Наталія Собінова та інструктор з ППД та ПСП в НС, регіональний асистент Ольга Сліпченко.

Наразі у Львові на базі Першого медичного об’єднання Львова працює близько 2500 представників середнього медичного персоналу. Спільно з Українським Червоним Хрестом організація реалізує проект «Розвиток медсестринського потенціалу». Мета проєкту – підвищити професійні якості медичних сестер/братів у наданні послуг для населення у сфері фізичної та психічної реабілітації. В рамках першого етапу ми проводимо тренінги із Першої допомоги та Першої психологічної допомоги для персоналу.

Share this post