Життя змінилося за день: як сім’я з Бахмута знайшла прихисток на Закарпатті

Життя змінилося за день: як сім’я з Бахмута знайшла прихисток на Закарпатті

Алла Анатоліївна Бондаренко з рідними все життя провела неподалік Бахмута Донецької області. На момент повномасштабного вторгнення її невістка була на 8-му місяці вагітності, тому з першими звуками вибухів вони прийняли рішення покинути рідну домівку та переїхати на Закарпаття.

Максимчик народився вже на Закарпатті. По приїзду вони проживали у тимчасовому прихистку, але згодом там почали ремонт, тож родину перевезли у інший.

Підтримувала й усіляко допомагала родині Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста. Одяг, продукти харчування, засоби гігієни тощо. Коли Український Червоний Хрест завершив ремонтні роботи в будівлі, виділеній громадою під прихисток, родина переїхала вже у новий прихисток. Війна зруйнувала повністю житло родини у Бахмуті, але нам вдалося зробити умови проживання у відремонтованому прихистку максимально комфортними, наближеними до домашніх.

Завдяки підтримці Австрійського Червоного Хреста (партнерам “Neighbour in Need, «Austrian Development Cooperation”) прихисток, де проживає сім’я Бондаренків отримав сучасну техніку, меблі та всі необхідні побутові речі.

Ця історія приклад сотень історій допомоги, яку надають щодня волонтери Українського Червоного Хреста.

Нагадуємо, Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста провела ремонтно-відновлювальні роботи та повністю облаштувала побутовою технікою й меблями 14 прихистків для внутрішньо переміщених осіб у чотирьох районах Закарпатської області.

Ми поруч!

Share this post