Український Червоний Хрест й Міністерство культури та інформаційної політики співпрацюватимуть в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Український Червоний Хрест й Міністерство культури та інформаційної політики співпрацюватимуть в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

10 січня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Українським Червоним Хрестом й Міністерством культури та інформаційної політики в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

Серед напрямів співпраці:

  • проведення тренінгів з першої психологічної допомоги для працівників закладів культури,
  • надання психологічної підтримки для працівників та студентів закладів мистецької освіти,
  • організація та проведення спільних заходів (зустрічей, круглих столів, семінарів, конференцій, навчальних програм), просвітницьких кампаній та реалізація спільних проєктів з інформування населення щодо важливих соціальних і безпекових питань.

«Співпраця з Міністерством культури та інформаційної політики для нас дуже важлива, бо тільки разом ми зможемо значно розширити мережу надання першої психологічної допомоги, якої сьогодні так потребують всі українці», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Участь у зустрічі взяли: т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко, начальник відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я Міністерства культури та інформаційної політики Леся Хемраєва, радниця з комунікацій Міністерства культури та інформаційної політики Богдана Корнійчук, радник Генерального директора Товариства Червоного Хреста України Максим Зацерковний та керівник Департаменту реабілітації й підтримки Товариства Червоного Хреста України Анна Діденко.

«Такий проєкт однозначно суспільно значущий сьогодні. І, якщо ми можемо, маючи певний ресурс як Міністерство, допомогти, ми обов’язково це робитимемо. Наразі маємо інфраструктуру та працівників закладів культури з вищою гуманітарною освітою. Якщо їх навчити правильно працювати з людьми, які потрапили в екстремальні стресові умови, то це вже буде першою психологічною допомогою», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

За матеріалами: Міністерства культури та інформаційної політики.

Share this post