Український Червоний Хрест протягом 2023 року сприяв проведенню заходів з маркування в громадах, що зазнали ураження вибухонебезпечними предметами

Український Червоний Хрест протягом 2023 року сприяв проведенню заходів з маркування в громадах, що зазнали ураження вибухонебезпечними предметами

Сьогодні Україна – одна із найзамінованіших країн світу. Забрудненість територій вибухонебезпечними предметами ускладнює ведення сільського господарства та загрожує життєдіяльності місцевого населення. Тому для позначення небезпечних ділянок відповідними фахівцями встановлюються маркувальні знаки мінної небезпеки.

Саме з метою попередження населення про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами та можливості проведення відповідними фахівцями заходів з позначення небезпечних ділянок, протягом 2023 року Українським Червоним Хрестом передано близько 10 тисяч попереджувальних знаків «Небезпечно міни!» та сигнальну стрічку для громад Житомирської, Чернігівської, Харківської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей.

Нагадуємо!

Потрібно бути пильними та помічати всі знаки, які можуть свідчити про забруднену вибухонебезпечними предметами територію.

Якщо побачили знак мінної небезпеки (як офіційний, так і неофіційний): треба зупинитися та рухатися у зворотному напрямку, шукати інший безпечніший шлях.

Ніколи не заходьте за знаки мінної небезпеки.

Ніколи не рухайте та не прибирайте знаки мінної небезпеки – це може спричинити ризик для інших.

Share this post