Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста допомогла облаштувати 15 прихистків для ВПО в регіоні

Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста допомогла облаштувати 15 прихистків для ВПО в регіоні

В осередках створили комфортні та безпечні умови для родин з дітьми, осіб літнього віку та людей з інвалідністю, які вимушено переїхали з небезпечних регіонів країни. Після проведення ремонтних робіт усі приміщення обладнали зручними меблями, спальними наборами, сучасною побутовою технікою тощо. Також у місцях компактного проживання ВПО встановили засоби протипожежної безпеки, облаштували простори для занять спортом та психосоціальної підтримки.

Усі необхідні підготовчі роботи в прихистках Закарпатська обласна організація Українського Червоного Хреста здійснила у межах реалізації проєкту «ShelterPlus» за підтримки Австрійського Червоного Хреста (партнерів «Neighbour in Need» та «Austrian Development Cooperation»).

На днях такий осередок запрацював в Імстичеві на Хустщині, а ще раніше – в Дубриничах Ужгородського району. У першому зможуть розмістити 25 ВПО, у другому – 28.

«Від початку повномасштабного вторгнення наші партнери надають різноманітну допомогу тисячам людей — гуманітарну, медичну, фармацевтичну, психосоціальну та іншу підтримку. Також спільно ми працюємо над створенням безпечних й комфортних місць проживання, адже саме це є першочерговою потребою для ВПО», – прокоментував Петро Добромільський, голова Закарпатської ОВА, відзначивши роботу Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

Share this post