Тренінг з підготовки команди, яка реалізовуватиме програму соціального відновлення ветеранів і їхніх сімей

Тренінг з підготовки команди, яка реалізовуватиме програму соціального відновлення ветеранів і їхніх сімей

Український Червоний Хрест провів тренінг для підготовки команди, яка буде реалізовувати програму соціального відновлення ветеранів і їхніх сімей, що розробляється спільно з Міністерством соціальної політики України.

У Вінниці відбувся тренінг Українського Червоного Хреста з підготовки мультидисциплінарної команди, яка буде здійснювати перший етап послуги соціальної адаптації ветеранів і членів їх сімей. Це перший етап в рамках програми соціального відновлення у рекреаційних закладах, яка пілотується спільно з Міністерством соціальної політики України.

Український Червоний Хрест розробив п’яти денну програму підготовки команд, які працюватимуть з ветеранами та їх сім’ями. Навчання пройшли співробітники та волонтери Українського Червоного Хреста, а також працівники Вінницького обласного центру соціальних служб.

Під час тренінгу учасники дізнались про особливості роботи та підтримки ветеранів, їх потреби та потреби членів їх родин, принципи надання першої психологічної допомоги, роботу з травмою та допомогу в адаптації людини до нових умов життя. Також учасники вчились взаємодіяти між собою як команда, підтримувати одне одного, адже вони працюватимуть разом протягом 7-ми днів із групою ветеранів та їх сімей під час виїзних семінарів.

Тренінг проводили досвідчені тренери напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста, а саме Катерина Крикля, Денис Гуменний, Христина Ясінська та Наталія Яроцька. Діяльність здійснюється за підтримки Японського Червоного Хреста.

Share this post