У Черкасах команда обласної організації Українського Червоного Хреста вдосконалюється у сфері реагування на надзвичайні ситуації

У Черкасах команда обласної організації Українського Червоного Хреста вдосконалюється у сфері реагування на надзвичайні ситуації

 

Нещодавно відбулося навчання команди волонтерів Черкаської обласної організації Українського Червоного Хреста, серед яких були й волонтери загону швидкого реагування, рятувальників ДСНС України та представників з Міжнародного комітету Червоного Хреста.

На території Головного управління ДСНС України у Черкаській області:

  • представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели триденний тренінг з використання обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Піротехніки з Черкас, Чернігова та Житомира вдосконалили професійні навички та відпрацьовували нові методи роботи з вибухонебезпечними предметами в умовах, наближених до реальних.
  • рятувальники продемонстрували «Пункт життєзабезпечення», який буде базуватися в Черкасах — наметове містечко зі своєю кухнею на колесах, наметами для розміщення людей та мобільними біотуалетами. Такий пункт життєзабезпечення розгортатимуть для рятувальників та населення під час масштабних надзвичайних ситуацій. Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста обговорила питання забезпечення «Пункту» необхідним обладнанням та засобами.
  • ДСНС України презентували багатомодульньні тренажери контейнерного типу — комплекс, який є потужним підсиленням практичної складової навчального процесу, адже саме в ньому відтворюються умови, максимально наближені до реальних пожеж у закритих приміщеннях, де кожен зможе випробувати себе в екстремальних ситуаціях й на практиці відпрацювати набуті знання. Спільно з рятувальниками волонтери загону швидкого реагування зможуть пройти навчання та отримати знання й навички в цьому напрямку.

Також під час навчання були обговорені алгоритми спільних дій волонтерів та рятувальників у надзвичайних ситуаціях.

Крім того, Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста передала рятувальникам фототехніку, яка допоможе комунікаційникам більш якісно та оперативно висвітлювати діяльність підрозділів ДСНС України.

Продовжуємо вдосконалюватися, щоб спільно з рятувальниками максимально оперативно реагувати на надзвичайні ситуації для допомоги й підтримки постраждалих.

Фото: Жанна Тристан.

 

Share this post