У столиці на Подолі відбулося нагородження волонтерів

У столиці на Подолі відбулося нагородження волонтерів

До Міжнародного дня волонтера у столиці відбулося нагородження волонтерів Українського Червоного Хреста та інших волонтерських організацій Подільського району м. Києва.

Мурал, на фоні якого проводилося нагородження, є подякою за внесок волонтерів у покращення життя населення України.

На лівій частині муралу зображені Жан Анрі Дюнан – засновник Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, та битва під Сольферіно 1859 року, яка стала початком волонтерської діяльності найбільшої гуманітарної організації в світі.

На правій частині муралу зображені: мати-берегиня українського народу, та волонтери Українського Червоного Хреста, які надають допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

«Сьогодні, у Всесвітній день волонтера ми хочемо подякувати кожному, хто долучився до волонтерського руху, і кожного дня втілює ідеї гуманності в життя. Волонтери долають тисячі кілометрів, сумлінно працюють кожен день, і все заради однієї мети – порятунку людських життів та гуманітарної підтримки тих, хто цього найбільше потребує. Волонтерство – це про життя, про порятунок людських життів та про небайдужість», – зазначив під час виступу президент Українського Червоного Хреста Микола Поліщук.

«Важко знайти слова, які б повною мірою оцінили працю волонтерів, їх патріотизм, ентузіазм, небайдужість та їх громадянську позицію! Ви там, де найбільше потрібна допомога, де найбільше її не вистачає. На вас чекають, вам вірять, а людська довіра – є найдорожчим скарбом у світі!» – голова Подільської районної державної адміністрації в м. Києві Сергій Коваленко.

Волонтери – це рушійна сила Українського Червоного Хреста, які щоденно роблять неоціненний внесок у підтримку людей, які цього потребують. Дякуємо кожному волонтерові за те, що ви поруч, і кожного дня рятуєте людські життя!

Share this post