У Закарпатській обласній організації Українського Червоного Хреста проводять заходи для осіб літнього віку

У Закарпатській обласній організації Українського Червоного Хреста проводять заходи для осіб літнього віку

Заняття з елементами творчості проводять у центрі психосоціальної підтримки в Ужгороді. Зустрічі для бабусь та дідусів започаткували близько місяця тому, проте вже зараз ці заняття користуються популярністю серед пенсіонерів. Зазначимо, що найстаршому відвідувачу — 94 роки.

Під час «Теплих зустрічей», які проводяться один раз в тиждень, для осіб літнього віку готують заняття, яке складається з двох частин — з елементами творчості та мінілекції на різноманітні теми: як подбати про власне здоров’я, особливості культури та побуту краю, різноманітність звичаїв України тощо.

Важливим у таких заходів є невимушена атмосфера, в якій можна знайти друзів, поспілкуватися на цікаві теми та відволіктися від буденних справ. Наприклад, під час однієї із зустрічей учасники заходу в’язали шарфики та слухали лекцію від кваліфікованого медика про здоров’я печінки.

Подібні заходи є дуже важливими, адже в сучасних умовах психосоціальний стан пенсіонерів відійшов на другий план, а наші дідусі та бабусі теж потребують уваги та теплоти, яку вони й отримують на “Теплих зустрічах” у Центрі психосоціальної підтримки.

 

Share this post