Сьогодні у Києві відбувся пресзахід, присвячений 10-річчю загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста

Сьогодні у Києві відбувся пресзахід, присвячений 10-річчю загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста

«10 років тому – це були лише кілька добровольців, які за тиждень стали кількома десятками добровольців. Сьогодні в Україні працює 21 загін швидкого реагування та 592 волонтери. І вони є потужною підтримкою держави та рятувальників у реагуванні на всі надзвичайні ситуації», — зазначив у своєму виступі Тарас Логгінов, командир загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста.


Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України:

«Робота загонів швидкого реагування – це величезна віха в новітній історії Українського Червоного Хреста, адже зараз неможливо уявити Український Червоний Хрест без наших загонів. Сьогодні це вже не 10 людей, це понад пів тисячі, які постійно працюють та розвиваються. І той досвід, який вони набули з початку повномасштабного вторгнення – унікальний з точки зору глобального сприйняття. Адже саме вони мають стати провідниками в реагування на надзвичайні ситуації в Міжнародному Русі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Вони дійсно обличчя Українського Червоного Хреста, його гордість. Вони завжди перші на місцях надзвичайних ситуацій і завжди перші там, де потрібна допомога».

«Дійсно, починаючи з 1 грудня 2013 року, з протистояння мітингувальників і силовиків в Києві на вулиці Банковій, почали активну роботу волонтери загону швидкого реагування, які надавали допомогу всім учасникам конфлікту відповідно до принципів Червоного Хреста та норм гуманітарного права. Сьогодні вони працюють як велика потужна команда, яка знає як правильно та ефективно діяти. Попри страх небезпеки, важкість умов роботи, недоспані ночі, ви готові щодня допомагати людям у важких ситуаціях. Ми пишаємося вами!» — Микола Поліщук, президент Товариства Червоного Хреста України.


Під час пресзаходу можна було ознайомитися з роботою волонтерів загонів швидкого реагування, починаючи з подій Революції гідності та до реагування під час повномасштабного вторгнення; наживо під час симуляції побачити як відбувається відпрацювання допомоги під час надзвичайної ситуації; відвідати фотовиставку, на якій представлені світлини як відомих українських фотографів, так й волонтерів Українського Червоного Хреста.

Дякуємо за те, що ви поруч!
Пишаємося нашими волонтерами!

Share this post