Український Червоний Хрест взяв участь у Форумі «Право на житло в Україні»

Український Червоний Хрест взяв участь у Форумі «Право на житло в Україні»

На Форумі обговорювали нагальні потреби в довгостроковому вирішенні житлових проблем осіб, які постраждалих від війни, а також покращення житлової політики в Україні в цілому.

На запрошення Норвезької ради у справах біженців (NRC) генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко взяв участь у Форумі, де розповів про те, як Український Червоний Хрест допомагає державі у відбудові, будує модульні містечка для ВПО та вагітних.

Український Червоний Хрест реалізував такі інфраструктурні проекти, як:

будівництво у 2022 році прихистку у Львові «Незламні матусі» в рамках екосистеми «Unbroken». Одночасно у ньому можуть проживати понад 100 вагітних жінок зі своїми дітьми.

відкриття у м. Чернігові модульного містечка — 7 двоповерхових комфортних будинків, в яких розташовано 112 повністю укомплектованих квартир.

спільно з Італійським Червоним Хрестом проект зведення 80 комплексних, сучасних модульних будиночків у Київській області та 40 — у Житомирській.

Наступним проектом є будівництво у 2024 році ще двох аналогічних модульних будиночків на Закарпатті для ВПО з Луганщини. А у першому кварталі 2024 року планується проект у Сумській області — прихисток для громадян, які будуть переселятися з 5-ти кілометрової зони на кордоні з рф, яка перебуває під постійними обстрілами.

Український Червоний Хрест є надійним партнером Уряду у питання відбудови і створення належних умов для проживання, громадян, які опинилися у складних обставинах.

Share this post