Служба розшуку Українського Червоного Хреста проводить соціалізуючі зустрічі для родин зниклих безвісти та полонених

Служба розшуку Українського Червоного Хреста проводить соціалізуючі зустрічі для родин зниклих безвісти та полонених

Минулого тижня в Івано-Франківську фахівцями Служби розшуку Українського Червоного Хреста проведено чергову зустріч для родин зниклих безвісти та полонених. Члени родин мали можливість взяти участь в інформаційній сесії, де отримали відповіді на свої питання, які виникають у процесі пошуку, а також приєднатись до екскурсії надзвичайною Франківщиною.

Саме під час такого неформального спілкування родини мають можливість ближче познайомитись один з одним, обмінятися контактами, думками та емоціями. Завдяки цікавому маршруту по мальовничим місцям, захоплюючим розповідям гіда, родини хоч на трішки мали можливість відволіктися від своїх турбот, на їхніх обличчях з’явилися усмішки та захоплення. Ми віримо, що такі заходи сприятимуть прискоренню соціальної та психологічної адаптації.

Нагадаємо, що з 2014 року в Україні Служба розшуку Українського Червоного Хреста працює з родинами зниклих безвісти та полонених, які потребують соціально-психологічної підтримки. Часто, маючи посттравматичний синдром, вони змушені пристосовуватися до складних соціальних умов життя. Для їх соціалізації та вторинної адаптації в суспільство необхідно організовувати заходи підтримки, завдяки яким вони б змогли побути в колі однодумців, отримати нові знайомства, корисну інформацію.

Саме з цією метою Служба розшуку Українського Червоного Хреста продовжує проводити соціалізуючі зустрічі для родин зниклих безвісти та полонених в рамках програми «Відновлення родинних зв’язків», яка реалізується за підтримки Британського Червоного Хреста.

Ми поруч, щоб подолати складний шлях пошуку рідних разом!

Share this post