Український Червоний Хрест взяв участь у зустрічі представників сфери психічного здоров’я та психосоціальної підтримки від Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Український Червоний Хрест взяв участь у зустрічі представників сфери психічного здоров’я та психосоціальної підтримки від Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Протягом двох днів у Будапешті проходила зустріч представників 18 Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП), які входять до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Учасниками стали Національні Товариства, залучені до реагування на надзвичайну ситуацію в Україні та до підтримки країн, які постраждали від гуманітарної кризи. До зустрічі від Українського Червоного Хреста долучились керівник департаменту реабілітації та підтримки Анна Діденко та головний фахівець з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Наталія Яроцька.

Зустріч стала місцем для обміну досвідом і прикладами діючих проектів у сфері ПЗПСП. Спираючись на попередній півторарічний досвід у реагуванні на надзвичайну ситуацію в Україні, учасники змогли краще визначити майбутні потреби у сфері ПЗПСП серед населення.

Під час зустрічі обговорені такі цілі:

  • Кроки у розбудові потенціалу та наданні послуг у сфері ПЗПСП.
  • Обмін досвідом, досягненнями та викликами у сфері ПЗПСП.
  • Демонстрація найкращих практик Національних Товариств.
  • Обговорення стратегії розвитку та забезпечення сталості ПЗПСП як одного з ключових напрямків на рівні організацій.

Серед планів – розвиток мережі представників у сфері ПЗПСП у Національних Товариствах і сприяння підтримці за принципом “рівний-рівному”; покращення розуміння регіональних команд про специфіку проведення заходів з ПЗПСП і необхідні інструменти для подальшого впровадження діяльності.

Координатори зустрічі – регіональний координатор з питань ПЗПСП Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Піа Лоренцен, а також регіональні делегати з питань ПЗПСП регіонального офісу Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ольга Русакова та Алаа Аль Нассер.

Український Червоний Хрест взяв участь у заході в рамках впровадження проекту #EU4Health за підтримки Європейської комісії.

Share this post