Налагоджуємо співпрацю з представниками програми «Вулиця Сезам»

Налагоджуємо співпрацю з представниками програми «Вулиця Сезам»

Відділ освіти в надзвичайних ситуаціях Українського Червоного Хреста налагодив співпрацю з представниками програми «Вулиця Сезам» і тепер їх методичні матеріали використовуються волонтерами психосоціальної підтримки як освітній компонент під час сесій.

«Вулиця Сезам» — це нова навчальна програма від Майстерні Сезаму (Sesame workshop), яка використовує силу гри для цікавого та інтерактивного навчання дітей. Основним елементом програми є п’ятихвилинні відео (мультфільми), які покроково ділять процес навчання на такі напрями:

  • математика;
    соціально -емоційне навчання;
    довкілля;
    безпека здоров’я та життєдіяльності дитини.

Під час сесії діти переглядають пізнавальний мультфільм, після чого виконують практичні вправи спрямовані на рефлексію та засвоєння отриманих знань. Такі сесії вже проводяться у Миколаєві, Вознесенську, Первомайську, Баштанці, Дніпрі, Кам’янському, Синельниковому, Павлограді та Кривому Розі.

Окрім того, для вчителів — учасників проєкту та батьків, видаються посібники, аби матеріали «Сезам» стали доступнішими та могли використовуватися будь-коли. Для батьків існує окремий посібник спрямований на навчання та виховання дітей у критичний час.

Share this post