Девід Кемерон зустрівся з представниками Українського Червоного Хреста

Девід Кемерон зустрівся з представниками Українського Червоного Хреста

Девід Кемерон зустрівся з представниками Українського Червоного Хреста та спільно з впливовими громадськими організаціями обговорили гуманітарну ситуацію в Україні і потреби українців.

Девід Кемерон, новопризначений Міністр закордонних справ Великої Британії, під час свого візиту в Україну відвідав Одесу. У результаті проведено спільну зустріч британської делегації, представників Міністерства закордонних справ, співдружності націй і розвитку Великої Британії (FCDO), представників Українського Червоного Хреста, Британського Червоного Хреста, Mercy Corps та ГО «Соціальна перспектива».

За круглим столом обговорювалися питання гуманітарної допомоги населенню, що постраждало від війни України, зокрема, тих, хто постраждав від знищення Каховської ГЕС. І в межах цієї співпраці Велика Британія виділяє 10 мільйонів фунтів стерлінгів (12,4 млн доларів) на реагування і допомогу, яку провадить Український Червоний Хрест.

Український Червоний Хрест — найбільша в країні гуманітарна організація. Завдяки розгалуженій системі волонтерів і співробітників, нам вдається оперативно реагувати на надзвичайні ситуації та допомагати тим, хто найбільше потребує підтримки. Тож представники Українського Червоного Хреста поділилися з новопризначеним Міністром закордонних справ Великої Британії досвідом реагування на надзвичайні ситуації, евакуації з-під обстрілів, розгортання допомоги на місці ліквідації наслідків ракетних атак, труднощами роботи у «гарячих точках» та реагуванням на масштабну екологічну катастрофу, що трапилася внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Окрім того, обговорили питання допомоги Українського Червоного Хреста минулого року під час блекаутів та діяльність цієї осені щодо підтримки обʼєктів критичної інфраструктури й масштаб допомоги для енергонезалежності цих обʼєктів.

Девід Кемерон подякував волонтерам та гуманітарним організаціям за важливу діяльність, підтримку та допомогу людям у цей складний час.

Дякуємо Великій Британії за підтримку України!

Share this post