У Кропивницькому завершилось навчання спеціалістів напрямку «Зміцнення здоров’я громад»

У Кропивницькому завершилось навчання спеціалістів напрямку «Зміцнення здоров’я громад»

Впродовж тижня було підготовлено 13 спеціалістів, які впроваджуватимуть діяльнсіть зі зміцнення здоров’я громад у Кіровоградській області. Учасники тренінгу отримали усі необхідні знання та навички для подальшої роботи в громадах, зокрема:

  • методи та форми інформування мешканців громад щодо складових здорового способу життя та найрозповсюдженіших неінфекційних й інфекційних захворювань;
  • навчання громад навичкам турботи й зміцнення здоров’я та формуванню у людей нових поведінкових звичок.

Підвищення грамотності з питань здоровʼя та зниження ризиків розповсюдження поширених захворювань є одним зі сталих напрямків діяльності Українського Червоного Хреста.

Для популяризації знань та навичок в громадах спеціалісти Українського Червоного Хреста, у рамках проєкту «Зміцнення здоров’я громад», проводять групові тематичні інформаційні сесії, навчальні майстер класи щодо вимірювання артеріального тиску, моніторингу стану здоров’я тощо. Окрім групових занять, з мешканцями громад проводяться мотиваційні інтерв’ю та індивідуальні навчання щодо зміни способу життя  та формуванню нових здорових звичок.

Набуті знання та навички дають змогу людям краще слідкувати за станом свого здоров’я, вчасно звертатися до медичних фахівців та зміцнюють загальний стан здоров’я громад України.

Share this post