У Львові Український Червоний Хрест організовує конференцію «Захист навколишнього середовища крізь призму міжнародного гуманітарного права»

У Львові Український Червоний Хрест організовує конференцію «Захист навколишнього середовища крізь призму міжнародного гуманітарного права»

Наступного тижня Український Червоний Хрест підніме питання критичних екологічних наслідків, що виникають внаслідок збройного конфлікту, та їх потенційну можливість спровокувати серйозні екологічні проблеми.

У понеділок, 6 листопада, Український Червоний Хрест організовує конференцію «Захист навколишнього середовища крізь призму міжнародного гуманітарного права», яка відбудеться у Львові. У цьому заході візьмуть участь представники та експерти з різних секторів, включаючи українську владу, наукові кола, неурядові організації та групи громадянського суспільства.

Мета конференції — дослідження систематичного впливу на інтеграцію принципів міжнародного гуманітарного права у національне законодавство, забезпечуючи таким чином посилені гарантії та відповідальність за шкоду навколишньому середовищу. У панельних дискусіях учасники заглибляться в екологічні наслідки конфлікту в Україні з точки зору міжнародного гуманітарного права (МГП).

Також на конференції буде презентовано академічне дослідження «Міжнародно-правовий захист природного середовища під час міжнародного збройного конфлікту: український вимір», розроблене за підтримки Українського Червоного Хреста.

Ця подія стала можливою завдяки роботі співробітників та волонтерів Українського Червоного Хреста. Роботу напрямку МГП в Українському Червоному Хресті підтримують Данський Червоний Хрест, Британський Червоний Хрест та Шведський Червоний Хрест.

Share this post