У Центрі психосоціальної підтримки в Хмельницькому відбувся 5-денне навчання для тренерів за програмою розвитку емоційної стійкості дітей

У Центрі психосоціальної підтримки в Хмельницькому відбувся 5-денне навчання для тренерів за програмою розвитку емоційної стійкості дітей

Головна мета – підготовка тренерів, які навчатимуть вчителів та волонтерів, а ті в свою чергу зможуть реалізовувати дану діяльність в різних регіонах України.

«Програма розвитку емоційної стійкості дітей: психосоціальна підтримка в школі та поза нею» є спільною ініціативою міжнародної організації «Save the Children» та Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Вона передбачає розуміння ролі батьків, опікунів, вчителів та соціальних працівників, а також навчання турботі про психічне здоров’я дітей. Навчання включає визначення, а також взаємодію з дорослими, які оточують її та впроваджуватимуть систему підтримки емоційної стійкості наймолодших мешканців України.

Навчання проводили досвідчені тренери – керівник технічного сектору Відділу психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки Ден Гуменний та делегатка з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки у Лебаноні (Ліванський Червоний Хрест) Noemi Monu. Учасниками тренінгу стали координатори, асистенти напрямку та волонтери із Хмельницької, Вінницької, Тернопільської та Львівської обласних організацій Українського Червоного Хреста.

Захід відбувся в рамках програми #EU4Health за підтримки Данського Червоного Хреста та Європейської комісії.

Під час надзвичайних подій та навіть у повсякденному житті для кожної дитини важливі відчуття безпеки, стабільності та турботи. Саме тому наша команда розвиватиме підтримку емоційної стійкості тих, хто цього потребує.

Share this post