«Мобільний дім» – допомога у віддалених районах Тернопільщині

«Мобільний дім» – допомога у віддалених районах Тернопільщині

Збаразька районна організація Українського Червоного Хреста надає допомогу мешканцям віддалених районів Тернопільської області завдяки новій програмі — виїзної локації «Мобільний дім».

Команда вже відвідала селище Вищі Луб‘янки. Доки дорослі отримували гуманітарну допомогу та звертались за іншими доступними послугами до організації Українського Червоного Хреста, діти мали можливість долучились до заходу з психосоціальної підтримки. Волонтери провели захід з психосоціальної підтримки майже для 40 учасників. Під час заходу діти змогли відволіктися від очікування в черзі, корисно провести час та знайти власні способи подолання стресу.

У невеликих населених пунктах можуть не доступними різні послуги, в тому числі у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Окрім того, дітям може бракувати місць для спілкування з однолітками. Тому команда волонтерів з психосоціальної підтримки долучається до діяльності «Мобільний дім», щоб допомагати мешканцям віддалених регіонів.

На місці також працювала мобільна медична бригада, проводилося навчання з першої допомоги та бажаючі могли ще скористатися послугами соціальної перукарні. Подібні виїзди плануються в подальшому до різних населених пунктів.

Share this post