Використання символіки Червоного Хреста має бути виключно в межах міжнародного гуманітарного права та законодавства України

Використання символіки Червоного Хреста має бути виключно в межах міжнародного гуманітарного права та законодавства України

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має три емблеми: червоний хрест, червоний півмісяць та червоний кристал. Кожна з них має захисний статус, закріплений міжнародним гуманітарним правом, та використовується медичним і духовним персоналом збройних сил. Також їх використовують розпізнавальною метою представники та обʼєкти Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Будь-яке зловживання у використанні емблем значно послаблює їх захисну функцію та серйозним чином знижує ефективність діяльності з надання допомоги на полі бою тим, хто її потребує. Також забороняється використання зазначених емблем та назв на плакатах, товарах, послугах, у назвах закладів, підприємств чи організацій. Незаконне використання як емблеми Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також логотипу Товариства Червоного Хреста України неуповноваженими особами, комерційними фірмами, аптеками, лікарями, неурядовими організаціями чи приватними особами заборонена міжнародним правом та Кримінальним кодексом України.

Якщо ви помітили неправомірне використання символіки Червоного Хреста, то повідомте наших фахівців, заповнивши форму на сайті тут.

Ще більше інформації у відео.

Share this post