Учать у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення

Учать у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення

Заступник генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Ілля Клецьковський взяв учать у Форумі регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення, який відбувся 13 жовтня 2023 року за ініціативи та під головуванням Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

У Форумі взяли учать заступники Голів обласних військових адміністрацій, керівники департаментів соціального захисту населення з усіх регіонів України, а також представники міжнародних та національних благодійних організацій: Алессія Скіавон, Голова Представництва Міжнародної організації з міграції ООН в Україні, Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Сара Хілдінг дер Ведувен, Голова Управління ООН з координації гуманітарних справ.

Під час Форуму учасники говорили про розвиток координаційних центрів підтримки цивільного населення як універсальної адміністративної платформи. Окрім того, обговорили питання спільної роботи органів влади на національному, регіональному, міжнародному рівнях, а також участь вітчизняних організацій у донорській підтримці.

Іллею Клецьковським було презентовано результати роботи Українського Червоного Хреста в умовах війни та перспективи діяльності організації у 2024 році.

Основними напрямами роботи Українського Червоного Хреста, як зазначив Ілля Клецьковський, є реалізація OnePlane зокрема:

  • Подальша підтримка програми «Прихисток»;
  • Розвиток мобільних медичних бригад;
  • Розвиток соціальних послуг, зокрема послуги «Догляд вдома»;
  • Участь у подоланні наслідків надзвичайних ситуацій;
  • Мінна небезпека;
  • Гуманітарна допомога.

У той же час, як запевнив Ілля Клецьковський, Український Червоний Хрест і надалі залишається партнером Уряду і громадян України у подоланні наслідків гуманітарної кризи.

Share this post