Український Червоний Хрест провів тренінг для рівних інструкторів та інструкторок з YABC

Український Червоний Хрест провів тренінг для рівних інструкторів та інструкторок з YABC

Український Червоний Хрест провів тренінг для рівних інструкторів та інструкторок з YABC (молодь, як агенти поведінкових змін). Відтепер 27 волонтерів та волонтерок розвиватимуть напрямок гуманістичної освіти та поширюватимуть культуру ненасилля і миру та соціальної інклюзії серед молоді України.

Активно слухати, критично мислити, проявляти емпатію, спілкуватися ненасильницьким шляхом, вести перемовини, досягаючи співпраці, вести міжкультурний діалог чи можливо усьому цьому навчитися за шість днів? Звісно ні, але відчути необхідність у навчанні, забажати відкритися новому та бути готовими до змін, саме це отримали 27 представниць та представників з усієї України.

Майже цілодобово вони були занурені у процес тренінгу, що сприяло поглибленому вивченню себе, власних потреб, концентрації на власних почуттях та емоціях. І цей спільний обмін спостереженнями, переживаннями та висновками дозволило їм пережити це випробування та зібрати новий “пазл” власної ідентичності.

Зберігши впевненість, терпіння та рішучість, ці агенти змін, як зразки поведінки, здатні тепер надихати інших молодих людей на зміни життя та ідентичності без засудження себе та сумнівів у собі.

Бажаємо успіху новим етичним лідерам, які вірять у силу гуманності та відкриті до зустрічей із дивовижними людьми!

Нагадуємо, YABC — це ініціатива в напрямі гуманістичної освіти, що буквально означає Youth as agents of behavioural change (Молодь як агенти поведінкових змін). Вона передовсім покликана формувати в громадах культуру ненасильства та миру. Завдяки їй представники молоді розвивають своє розуміння різних суспільних проблем, таких як дискримінація, ексклюзія, гендерна нерівність, насильство тощо. Вони також вивчають цінні соціальні та емоційні життєві навички, такі як емпатія, критичне мислення, ненасильницьке спілкування, перемовини в умовах співпраці тощо.

Share this post