Інформування з мінної небезпеки — один з важливих напрямів роботи ТЧХУ

Інформування з мінної небезпеки — один з важливих напрямів роботи ТЧХУ

Україна – це одна з найзамінованіших країн у світі.

Сьогодні третина території України потребує розмінування, що дорівнює території двох держав Австрія. Потенційно забрудненими вважаються майже 174 000 км² з 603 628 км²!

За даними Міністерства економіки України, понад 6,1 млн людей перебувають в зоні ризику через забрудненість вибухонебезпечними предметами. Ледь не щодня ми отримуємо новини, що люди страждають від мінно-вибухових травм.

Гуманітарне розмінування – важливий етап у відновленні України, який важливо здійснювати вже зараз. Поряд з цим важливо інформувати населення щодо потенційної небезпеки.

З 2015 року Український Червоний Хрест працює у напрямку інформування населення щодо загроз, які несуть собою різні вибухонебезпечні предмети. З початку повномасштабного вторгнення 130 волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки Українського Червоного Хреста провели понад 4 тисячі сесій, для населення, яке перебуває в потенційній небезпеці. Станом на сьогодні кількість проінформованих громадян становить вже понад 62 тисячі людей, серед яких 26 тисяч – діти.

Share this post