Дві доби згуртованості, людяності та швидкості: ліквідація наслідків атаки на Черкаси

Дві доби згуртованості, людяності та швидкості: ліквідація наслідків атаки на Черкаси

На місці ліквідації наслідків атаки Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста розгорнула дві локації, де волонтери видавали транзитні гуманітарні набори, пригощали швидкою їжею (піцою, стравами в індивідуальних контейнерах), водою й соками, кавою та чаєм, надавали першу психологічну допомогу.

Також волонтери й співробітники організації допомагали рятувальникам, медикам, правоохоронцям та комунальникам.

Разом з Головним управлінням ДСНС України у Черкаській області команда загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста створила наметове містечко, де по декілька годин могли перепочити усі учасники, які були залучені для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Крім того, волонтери прибрати залишки пошкоджених вікон, скла, розбитих стін тощо. Разом з комунальниками видавали матеріали для перекриття зруйнованих вікон та перекривали їх.

Підприємці та жителі міста долучилися до підтримки діяльності Черкаської обласної організації Українського Червоного Хреста. Вони допомогли продуктами швидкого харчування, водою, соками та стали спонтанними волонтерами організації, підсилюючи її реагування.

Дві доби Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста чергувала на місці ліквідації наслідків атаки на Черкаси — це дві доби згуртованості, людяності та швидкості.

Попереду ще дуже багато роботи для допомоги створення належних умов життя постраждалих. Ми працюємо й підтримуватимемо постраждалих.

Ми пишаємося кожним волонтером й волонтеркою, які невтомно працюють 24/7. Бо для нас важливе кожне життя та підтримка кожного. Дякуємо Президенту України Володимиру Зеленському за довіру.

Фото: Жанна Тристан.

Share this post