ЗУСТРІЧ ДЕПАРТАМЕНТУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ ОДЕСЬКОЇ ОВА ІЗ УКРАЇНСЬКИМ ЧЕРВОНИМ ХРЕСТОМ

ЗУСТРІЧ ДЕПАРТАМЕНТУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ ОДЕСЬКОЇ ОВА ІЗ УКРАЇНСЬКИМ ЧЕРВОНИМ ХРЕСТОМ

В Одесі відбулася робоча зустріч директора Департаменту охорони здоровʼя ОВА з представниками Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та делегатом Німецького Червоного Хреста.

Співпраця Департаменту охорони здоровʼя ОВА та Товариства Червоного Хреста України має на меті підтримати заклади первинної медико-санітарної допомоги області та створити необхідні умови для доступності надання медичної допомоги різним верствам населення, у тому числі категорії внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок бойових дій на території України.

На зустрічі йшла мова про такі напрямки спільної роботи:

  • маршрутний лист мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України, які забезпечуватимуть віддалені населенні пункти від районних центрів Одеської області;
  • психологічна і соціальна допомога населенню;
  • безкоштовна видача медичних препаратів відповідно лікарського призначення тощо.

В результаті діалогу дійшли висновку долучити керівників медичних установ до обговорення, щоб детально розглянути проблеми в роботі мобільно медичних бригад, сформувати їх потреби та забезпечити оперативне надання медичної допомоги у віддалених населених пунктах Одещини. Найближчим часом заплановано робочу зустріч Департаменту охорони здоров’я ОВА та Товариства Червоного Хреста України з директорами профільних закладів.

Share this post