Після підриву Каховської ГЕС, Литовський Червоний Хрест одним з перших підтримав Український Червоний Хрест та українців

Після підриву Каховської ГЕС, Литовський Червоний Хрест одним з перших підтримав Український Червоний Хрест та українців

Товариство Червоного Хреста України долучилося до подолання наслідків катастрофи у перші години після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині, зокрема евакуйовував населення, а також надавав гуманітарну допомогу на місці.

Ефективною допомога була завдяки оперативній підтримці партнерських національних товариств. Одним з перших відгукнувся Литовський Червоний Хрест, який виділив 1 млн євро для допомоги всім, хто постраждав від підтоплення.

Завдяки даній фінансовій підтримці вдалось закупити два універсальні транспортні засоби типу Богун та укомплектувати їх причепами. Зокрема закуплено 1500 одиниць пантонів для рятувальних робіт, 20 комплектів помп та комплектуючих для відкачки води, понад 850 одиниць заброд, 250 шоломів та 250 плитоносок з плитами.

Окрім, обладнання, що було необхідне для порятунку та безпечної евакуації населення, завдяки підтримці Литовського Червоного Хреста, вдалось організувати 6000 наборів для прибирання домогосподарств, 10 тис. гігієнічних наборів, понад 200 одиниць ємностей для води об’ємом 1000 л, а також понад 135 тис. пляшок питної води.

Дякуємо за підтримку!

Share this post