Підписано Меморандум про співпрацю між Українським Червоним Хрестом та Державною службою України з питань праці

Підписано Меморандум про співпрацю між Українським Червоним Хрестом та Державною службою України з питань праці

У рамках зустрічі обговорювалися питання щодо впровадження психосоціальної підтримки співробітників та працівників, зокрема внутрішньо переміщених осіб на підприємствах, установах, організаціях в Україні та навчання відповідних спеціалістів.

Зокрема, це:

  • навчання з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки працівників Держпраці, зокрема інспекторів з охорони праці;
  • створення умов для організації турботи про психічне здоров’я та задоволення психосоціальних потреб на робочому місці для працюючих, зокрема для ВПО, які працевлаштувалися на нове місце роботи.

Товариство Червоного Хреста України, як експерт у питаннях психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення, зможе допомогти у методологічному забезпеченні та навчанні спеціалістів з психосоціальної підтримки співробітників Держпраці та допомогти у подальшій імплементації питань психологічного здоров’я співробітників у державній системі праці.

Також обговорювалося питання щодо проведення інформування з мінної небезпеки на підприємствах, особливо тих, що розташовані на деокупованих територіях України.

Особливої уваги потребують аграрні та промислові підприємства, які можуть знаходитися у найбільшій зоні ризику, через їх взаємодію з територіями, що потенційно можуть бути замінованими. Відповідно до Меморандуму забезпечать спеціалісти Товариства Червоного Хреста України зможуть проводити на таких підприємствах інформаційні сесії з мінної небезпеки та розповсюджувати інформаційні матеріали про небезпеку мін та правил поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Share this post