Психосоціальна підтримка у «Шелтері» Дніпра

Психосоціальна підтримка у «Шелтері» Дніпра

Майже рік волонтери Товариства Червоного Хреста України проводять заходи з психосоціальної підтримки для дітей, які разом з родинами вимушено покинули власні домівки, у прихистку «Шелтер» в Дніпрі. Всього проведено майже 50 заходів, у яких взяли участь понад 1000 хлопчиків і дівчат.

У безпечному просторі волонтери допомагають учасникам проявити емоції через творчість, знайти власні способи подолання стресу та повернутись до більш звичного життя. Ці діти опинились далеко від дому та пережили події, через які можуть відчувати постійну напругу та стрес та потребувати підтримки.

Також важливою частиною заходів є вправи та техніки для покращення емоційного стану з матеріалів, розроблених IFRC Reference Centre for Psychosocial Support, Данським Червоним Хрестом та іншими організаціями, залучених до сфери психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. 

Нагадаємо, що проєкт «Шелтер» створений Фондом Східна Європа та спрямований на надання допомоги родинам, які вимушено переїхали з інших регіонів України.

 

Share this post