Український Червоний Хрест у співпраці з МОМ допомагає постраждалим від воєнних дій домогосподарствам

Український Червоний Хрест у співпраці з МОМ допомагає постраждалим від воєнних дій домогосподарствам

З початку повномасштабного вторгнення багато українців втратили своє основне джерело доходу та сьогодні не мають можливості повноцінно господарювати. Щоб підтримати людей, впроваджено проєкт з підтримки населення засобами до існування, який реалізується у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), за фінансування Бюро з питань народонаселення, біженців та міграції Державного департаменту США.

Всього у проєкті бере участь 31 село у 8 областях України: Миколаївській, Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Київській, Херсонській та Запорізькій. Загалом відібрано 1400 домогосподарств, які були у тимчасовій окупації, зазнали значних руйнувань від постійних обстрілів або прихистили велику кількість внутрішньо переміщених осіб.

Так, наприклад, у Сумській області програмою охоплена Боромлянська громада. Визначені програмою категорії громадян отримали 66 мотоблоків, 27 генераторів, а також 27 теплиць, встановленням яких теж опікується Товариство Червоного Хреста України. Передбачена також фінансова підтримка розвитку домогосподарств.

Ми поруч!

Share this post