Всесвітній день першої допомоги 2023

Всесвітній день першої допомоги 2023

Кожен рік, починаючи з 2000 року, у другу суботу вересня в багатьох країнах відзначається Всесвітній день надання першої допомоги (World First Aid Day). Ініціювали цей день — національні товариства Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

У цей день звертають увагу громадськості на важливості кожного вміти надавати першу допомогу, адже надана своєчасна і якісна перша допомога може врятувати життя постраждалих у повсякденних та кризових ситуаціях.

Кризові ситуації будь-якого характеру практично завжди виникають раптово. Вони можуть трапитися вдома, у школі, в магазині, на робочому місці або на вулиці. Першими на місці події, зазвичай, опиняються не рятувальники чи медичні працівники, а перехожі, рідні, друзі, сусіди — люди без медичної освіти. Тож саме від їх вмінь та першої допомоги може залежити життя постраждалих.

Сьогодні по всій країні інструктори та тренери Товариства Червоного Хреста України проводять тематичні заходи, щоб наголосити — вміти надавати першу допомогу повинен кожен!

Share this post