У Токіо відбулася робоча зустріч представників Українського та Японського Червоного Хреста

У Токіо відбулася робоча зустріч представників Українського та Японського Червоного Хреста

Фахівець напрямку діяльності Товариства Червоного Хреста України мобільних медичних бригад Ірина Мартинюк зустрілася з генеральним директором Японського Червоного Хреста Кентаро Нагазумі та віце-президентом Японського Червоного Хреста Тошігіко Сузукі.

Під час зустрічі обговорювалися:

  • результати співпраці Українського та Японського Червоного Хреста у наданні гуманітарної допомоги постраждалому населенню;
  • досвід реагування Товариства Червоного Хреста України на надзвичайні ситуації, що відбуваються в країні;
  • підтримка державної системи охорони здоров’я.

За підтримки партнерських Національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Товариство Червоного Хреста України реалізує проєкти, що спрямовані на покращення життя та здоров’я українців під час війни та інших надзвичайних ситуацій в країні.

Практично по всій Україні функціонують мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста України, які надають первинну медичну допомогу у найвіддаленіших населених пунктах. Крім того, у всіх регіонах країни працює розгалужена система соціальних помічників Товариства Червоного Хреста України , які доглядають та надають підтримку у побуті самотнім літнім людям. Також Товариство Червоного Хреста України інформує населення про шляхи уникнення розвитку найрозповсюдженіших захворювань, про здоровий спосіб життя тощо.

Японський Червоний Хрест є важливим партнером для Товариства Червоного Хреста України у наданні гуманітарної допомоги українцям. За його підтримки в Івано-Франківській області функціонують 5 мобільних медичних бригад, відбувалося будівництво нового корпусу реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові; надавалася грошова підтримка домогосподарствам, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, та підтримується надзвичайний резервний фонд Товариства Червоного Хреста України.

Share this post