Міжнародний день зниклих безвісти

Міжнародний день зниклих безвісти

Кожна родина в Україні, що втратила зв’язок з рідними або розшукує члена сім’ї має право на отримання інформації про своїх рідних

У Міжнародний день зниклих безвісти важливо нагадати, що до поки не встановлено місце знаходження зниклої людини, рідні та близькі не знатимусь спокою, біль втрати та постійне очікування руйнуватимуть ментальне здоров’я, залишаючи величезні душевні страждання на багато років.

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України є надійним партнером держави у відновленні родинних зв’язків, втрачених через війну. Спільно ми докладаємо максимум зусиль, щоб кожна родина отримала інформацію про своїх рідних. Так, від початку повномасштабного вторгнення наші спеціалісти постійно ведуть фіксацію інформації від членів родин як військовослужбовців, так і цивільних осіб. Від 24 лютого 2022 року нами зареєстровано понад 40 тисяч звернень з розшуку, з яких по 4 тисячі – щоденно ведуться розшукові роботи.

Звернення про розшук надходять до Служби розшуку з усіх куточків України та з-за кордону, і аби допомогти родинам, що втратили рідних, залучені як співробітники, так й волонтери Товариства Червоного Хреста України.

Під час пошуку зниклих, окрім консультування та інформаційної підтримки, найуразливіші верстви отримують в регіональних осередках Товариства Червоного Хреста України гуманітарну допомогу.

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України поруч з родинами, які втратили рідних. Наші фахівці щодня працюють над тим, щоб кожна сім’я, яка звернулась по допомогу, знала, де їх рідні!

Share this post