Проведено сесію для командирів ЗШР з взаємодії з волонтерами у стресових умовах та для волонтерів — з турботи про себе

Проведено сесію для командирів ЗШР з взаємодії з волонтерами у стресових умовах та для волонтерів — з турботи про себе

Понад 90 волонтерів зі всієї України днями зібралися разом на щорічній зустрічі Загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України. Учасники масштабного заходу отримали знання та навички, які допоможуть їм ефективніше надавати допомогу людям, що постраждали під час надзвичайних ситуацій (НС).

В один із днів відбулася інформаційна сесія для командирів загонів з керування командами у стресових умовах, та для волонтерів команд — сесія з турботи про себе. Головний фахівець при реагуванні на НС Вікторія Бондарчук, координатор з тренінгів та навчань відділу психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) Єлизавета Столярова, а також делегатки Danish Red Cross in Ukraine розповіли про особливості допомоги людям під час виїзду на місце події. Під час симуляції та відпрацювання навичок роботи з постраждалим населенням, волонтери та співробітники напрямку ПЗПСП надавали першу психологічну допомогу у разі потреби.

Загалом, протягом декількох днів волонтери Загонів швидкого реагування відпрацьовували та дізналися про різні надзвичайні ситуації, адже подібні навички та знання дуже важливі в період постійних надзвичайних ситуацій.

Share this post