Відкрилася щорічна зустріч волонтерів загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста

Відкрилася щорічна зустріч волонтерів загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста

Загони швидкого реагування — волонтери, які одними з перших прибувають на місця надзвичайних ситуацій по всій країні для надання першої допомоги постраждалим та допомозі рятувальникам. Вони евакуюють з-під обстрілів та транспортують маломобільних людей з небезпечних населених пунктів — тих, хто не може цього зробити самостійно через стан здоровʼя. Волонтери загонів швидкого реагування — це ті, хто доставляє гуманітарну допомогу людям туди, куди мало хто добирається, у «найгарячіші» точки нашої країни.

«Сьогодні на навчаннях зібралися понад 90 найкращих волонтерів загонів швидкого реагування з усієї країни. Тут волонтери: з Херсона, які працюють під постійними обстрілами; є представники західних регіонів, які завжди готові вчасно реагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію; волонтери із Вишгорода та Миколаєва, які врятували не одне життя під час евакуацій й ракетних обстрілів», — підкреслив на відкритті навчань президент Товариства Червоного Хреста Микола Поліщук.

Наступні декілька днів волонтери загонів швидкого реагування з усієї країни обмінюватимуться досвідом, розбиратимуть кожну надзвичайну ситуацію для вдосконалення навичок, щоб отримати ще більше нових знань з актуальних тем.

Share this post