Внесок волонтерів ТЧХУ в міжнародний культурний простір  

Внесок волонтерів ТЧХУ в міжнародний культурний простір  

15 фоторобіт волонтерів Товариства Червоного Хреста України – Андрія та Аліси Міхєєвих, відібрали для участі у виставці «Мистецтво як ліки від болю націїї». Виставка присвячена подіям російсько-української війни та проходила в Швейцарії у місті Лугано з 10 по 17 серпня 2023 року.

На момент початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Алісі було 15 років. Безвиїзно батько та донька, які проживали в Охтирці Сумської області, почали разом створювали роботи для різних медіа та допомагали, як волонтери.

З відкриттям Охтирської міської організації Товариства Червоного Хреста України Андрій й Аліса стали її волонтерами. Андрій Міхєєв — інструктор з мінної небезпеки, а Аліса — працює з дітьми у напрямку психосоціальної підтримки.

Арт-проєкт «Мистецтво як ліки від болю націїї», що присвячений подіям російсько-української війни, проходив в Швейцарії у місті Лугано з 10 по 17 серпня 2023 року. Захід відбувався у залі, що була виділена під експозицію воєнної фотохроніки волонтерів Сумської організації Товариства Червоного Хреста України. Крім 15 фоторобіт волонтерів, тут були представлені понад 100 фоторобіт та 34 картини від 23 авторів, зокрема митців з Швейцарії, Німеччини, України, а також фотографи «Ukrainer».

Ініціатором та організатором проєкту є Student Association for Ukraine (SAFU), яку очолює Ліна Островська і віце-президент та прес-офіцер Мануель Баризвіль (Лозанна, Швейцарія). На виставці відкрили благодійний аукціон, який продовжується й досі через переповнення аукціонних анкет. Виручені кошти направлять на допомогу українцям через організації «Трохи Вогню» та «Сміливі Відновлювати» для відновлення житла, що зазнало руйнувань від обстрілів.

Share this post