Першу станцію очистки води для громади Дніпропетровщини передав Український Червоний Хрест

Першу станцію очистки води для громади Дніпропетровщини передав Український Червоний Хрест

Товариство Червоного Хреста України розпочало реалізацію проєкту «Доступ до безпечної води» та вже встановив першу станцію очистки води у Мирівській громаді на Дніпропетровщині. Відтепер очищеною водою буде забезпечене населення Виводівського старостівського округу, в який входить сім населених пунктів.

Станція такої потужності здатна проводити механічну очистку та знезараження близько 1000 л води щогодини, тобто протягом доби вона може забезпечити водою понад 6000 людей.

«Сьогодні Товариство Червоного Хреста України у координації із державою працює над тим, аби підтримати громади, які постраждали внаслідок знищення Каховської ГЕС. Плануємо, що такі станції очистки води з’являться ще у декількох громадах, де є найбільша потреба», — наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Для Мирівської громади це важлива допомога, адже протягом багатьох років Каховське водосховище було єдиним джерелом води для населених пунктів, що розташовані поблизу. Тепер воно практично висохло. Люди змушені купувати воду, привозити її з інших регіонів, або просто чекати допомоги благодійників.

Зазначимо, що пілотну станцію очистки води надано за підтримки Італійського Червоного Хреста. Крім того, протягом минулого тижня фахівці та волонтери Товариства Червоного Хреста України проходили спеціальне навчання з обслуговування подібних станцій очистки, щоб забезпечити громади операторами, які будуть на місцях забезпечувати безперебійну роботу станцій.

Share this post