Близько 1300 людям, постраждалим від підриву Каховської ГЕС, надали допомогу ММБ

Близько 1300 людям, постраждалим від підриву Каховської ГЕС, надали допомогу ММБ

«Нас відрядили у Садове. Тут постійно лунали вибухи, хоча для місцевих жителів це звична справа. Більшість людей виїхали з села. Залишилися тільки ті, хто за станом здоров’я не міг покинути домівки», — розповідає лікар мобільної медичної бригади Товариства Червоного Хреста України з Вінницької області Юлія про візит їхньої бригади на Херсонщину.

«Один з жителів розповів, що за цей рік вибухи та стрілянина практично не припинялися. Через неможливість купувати необхідні речі та продукти, люди виживали за рахунок гуманітарної допомоги».

Така ситуація негативно впливає на здоровʼя мешканців села, серед яких багато людей літнього віку з хронічними хворобами. Виїзди мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України до таких населених пунктів надає можливість людям отримати безоплатно медичну допомогу: огляди, консультації, лабораторні обстеження, ліки.

Для реагування на катастрофу оперативно залучили мобільні медичні бригади з багатьох регіонів України: Івано-Франківщини, Миколаївщини, Тернопільщини, Хмельниччини та Вінниччини. Спеціалісти бригад надають первинну медичну допомогу, проводять огляд пацієнтів, терапевтичні консультації, виписують рецепти й видають ліки. Крім того, вони надають психологічну допомогу, оскільки у складі бригади окрім лікарів й медсестер також виїзжають психологи.

З червня спеціалісти надали медичну допомогу вже понад 1250 людям, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Share this post