Український Червоний Хрест визначив важливі кроки у напрямку фізичної та психічної реабілітації постраждалого населення

Український Червоний Хрест визначив важливі кроки у напрямку фізичної та психічної реабілітації постраждалого населення

У Женеві, в штаб-квартирі Всесвітньої організації охорони здоров’я, відбулась третя зустріч в рамках ініціативи «Реабілітація 2030» (Global Rehabilitation 2030). Цю ініціативу започатковано у 2017 році, коли люди пережили кризові події, які змінили пріоритети сфери охорони здоров’я та економіки.

2,6 мільярдів людей в усьому світі потребують реабілітації. І ця зустріч стала можливістю проаналізувати виконання поставлених цілей та спланувати подальші дії: визнати резолюцію «Зміцнення реабілітації в системах охорони здоров’я» і заходи по її впровадженню; сформувати наступні кроки та запровадити інструменти для розвитку сфери реабілітації на рівні країн; започаткувати Всесвітній реабілітаційний альянс (WRA).

Учасниками зустрічі стали експерти у сфері реабілітації, включаючи керівників напрямку реабілітації в уряді, отримувачів реабілітаційних послуг, неурядові організації, фінансові органи, міжнародні професійні асоціації, науково-дослідні установи, Всесвітня організація охорони здоров’я, а також агентства ООН. Це дозволило побудувати ефективну систему підтримки сфери реабілітації на рівні країн.

Наразі є велика кількість людей, які травмовані та постраждали через війну в Україні. Ще до початку конфлікту було підраховано, що в Україні мешкає 2 703 000 людей з інвалідністю, у тому числі 163 900 дітей. Як гуманітарна організація ми розуміємо велику потребу населення України в реабілітації та готові долучитись до підтримки постраждалого населення. У рамках розвитку напрямку фізичної та психічної реабілітації Товариство Червоного Хреста України вже провело реконструкцію реабілітаційного корпусу Незламні у Львові, де щороку отримуватимуть допомогу близько 10 000 пацієнтів, в тому числі з протезування. Побудовано та підтримується прихисток для вагітних і жінок з немовлятами у Львові «Незламні матусі». В подальшому заплановано сприяння розвитку фізичної реабілітації та турбота про психічне здоров’я людей, яким це необхідно. В рамках розвитку напрямку передбачено проведення соціальної реабілітації населення, яке зазнало ушкоджень у зв’язку із військовими діями чи потребують допомоги в соціальній адаптації. Також серед планів є проведення навчання для медичних працівників та родин з метою підтримки людей, які потребують реабілітації.

Share this post