Українському Червоному Хресту та Київському метрополітену передали модульні лави для облаштування укриттів

Українському Червоному Хресту та Київському метрополітену передали модульні лави для облаштування укриттів

Сьогодні у Києві Благодійний фонд LITUA kartu та Торгово-промислова палата Латвії передали модульні лави для облаштування укриттів на потреби Товариства Червоного Хреста України та Київського метрополітену.

«Товариство Червоного Хреста України вдячне за надану допомогу нашим міжнародним друзям. Сьогодні у координації з державним сектором, ми працюємо над облаштуванням місць компактного розміщення та тимчасового перебування населення, укриттів, пунктів незламності у зимовий період тощо, зокрема на Херсонщині, куди власне й будуть відправлені ці 20 модульних лав», — Андрій Познякевич, координатор з підтримки оперативної діяльності і реагування Товариства Червоного Хреста України.

Конструкція лави складається з двох сегментів, які легко та швидко кріпляться між собою без застосування дрібних деталей та додаткового інструменту.

«На одному сегменті одночасно може сидіти 7-8 осіб і він витримує навантаження близько 1700 кг. Перші такі лави в Україні були встановлені у Київському метрополітені і під час повітряної тривоги жінки та діти змогли комфортно на них розміститись», — підкреслив Вітас Люджус, представник фонду LITUA, kartu директор компанії DUV (Вільнюс).

Share this post