У Львові стартувала Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права для державних службовців

У Львові стартувала Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права для державних службовців

Основна мета проведення заходу – створити дієвий простір для напрацювання міжнародного діалогу задля впровадження знань з міжнародного гуманітарного права в Україні.

«Хочу подякувати Товариству Червоного Хреста України за ту плідну роботу, яку ми ведемо пліч-о-пліч. Бажаю учасникам Літньої школи Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права набути та успішно застосовувати отримані знання. Щиро сподіваюся, що результати яких ви досягнете в Літній школі, будуть закладені в потрібні для України нормативно-правові акти й законодавчі ініціативи. Й ми зможемо сформувати для себе та світу нові засади світопорядку», — зазначила Віцепремʼєр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Ірина Верещук, вітаючи учасників з відкриттям заходу онлайн.

Олексій Соловйов, Заступник секретаря РНБО підкреслив:

«Діяльність Товариства Червоного Хреста України у напряму впровадження та популяризації норм міжнародного гуманітарного права не можливо не помітити. Впевнений, що знання,набуті учасниками на заході, стануть фундаментом соціально-гуманітарної безпеки для нашого суспільства».

«Літня школа Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права для нашої організації — подія важлива та знакова. Саме зараз брак знань та нерозуміння міжнародного гуманітарного права містить приховані загрози маніпулювань та дезінформування населення.

Сьогодні Товариство Червоного Хреста України разом з партнерами з Міжнародного Руху акумулював унікальний досвід, що допомагає державному сектору посилити системний підхід в імплементації норм міжнародного гуманітарного права. Програма заходу буде насиченою та різносторонньою, але я б хотів наголосити на важливості сесії про роль і функції Міжвідомчої комісії з міжнародного гуманітарного права, яка відновила свою діяльність в травні цього року. Також маю надію, що проведення заходу сприятиме посиленню системного підходу в подальшій координації громадського сектору, органів державної влади та міжнародних організацій», — наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Літня школа Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Данського Червоного Хреста.


Share this post