Історія діяльності ММБ на Черкащині

Історія діяльності ММБ на Черкащині

«Кожен виїзд мобільної медичної бригади приховує у собі так багато неймовірних історій й чудових зустрічей», — розповідає Наталія, медична сестра мобільної медичної бригади в Черкаській області.

Мобільні медичні бригади (ММБ) Товариства Червоного Хреста України виїжджають до віддалених населених пунктів областей України. Їх спеціалісти — лікарі та медичні сестри, допомагають державі надавати первинні медичні послуги там, де у людей є обмежений доступ до медичних послуг. Більшість пацієнтів — люди літнього віку.

«Надзвичайні люди, які живуть наповненими життям, і, навіть, ті незгоди, що є у їхньому житті, не здатні зламати їх дух. Такі люди дають нам приклад того, як треба цінувати кожен момент і бути щасливими, незалежно від обставин».

Завдяки діяльності мобільних медичних бригад люди, які через стан здоровʼя не можуть виїхати на огляди до лікарів у районні центри, можуть отримати медичну допомогу на місцях.

На Черкащині працюють 6 мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України. Вони вже майже рік здійснюють виїзди у Монастирищинській, Звенигородській, Драбівській, Чигиринській, Смілянській та Канівській громадах області. За цей час вони надали медичну допомогу понад 15 500 людям.

Ми поруч.

Share this post