Інформування з мінної небезпеки на Чернігівщині

Інформування з мінної небезпеки на Чернігівщині

З початку липня волонтери Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розпочали активно інформувати людей про ризики мін та вибухонебезпечних предметів.

Інформування з мінної небезпеки — одне з основних завдань Товариства Червоного Хреста України. Тому волонтери-інструктори спільно з мобільними медичними бригадами виїжджають у найвіддаленіші села Чернігівської області та проводять в фельдшерсько-акушерських пунктах інформування про ризики мін і вибухонебезпечних залишків війни. Інструктори звертають увагу на те, як і де можуть приховуватися міни, що робити у разі їх виявлення, аби уникнути загрози для життя.

Інформування відбувається у рамках реалізації проєкту «Безпечніша поведінка та підвищення обізнаності про ризики мін і вибухонебезпечні залишки війни».

Випуск блокнотів став можливим в рамках проєкту PASS «Надання доступу до базових гуманітарних послуг та підтримка стійких рішень у сфері охорони здоров’я», що впроваджується за фінансової Австрійського Червоного Хреста  та Австрійської агенції з розвитку.

 

Share this post