Делегація представників Українського Червоного Хреста на чолі із заступником генерального директора Іллею Клецьковським завітала до Аргентини

Делегація представників Українського Червоного Хреста на чолі із заступником генерального директора Іллею Клецьковським завітала до Аргентини

Аргентина – одна з тих країн, які солідарна з Україною. З початку повномасштабного вторгнення вона прихистила понад 400 людей, які вимушено покинули Україну, а також передала понад 106 тонн гуманітарної допомоги, що є найбільшим показником в Латинській Америці.

Передусім, головною метою візиту було налагодження посередницької міжурядової й культурної дипломатії з Аргентиною та знайомство з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Аргентинській Республіці Юрієм Клименком. Також під час візиту обговорювалися питання зміцнення партнерських відносин та розвитку співпраці між Товариством Червоного Хреста України та Аргентинським Червоним Хрестом, зокрема у сфері впровадження шкіл медсестр й інших ініціатив.

Українська делегація познайомилася і з представниками Українського культурного товариства «Просвіта» та Українською центральною репрезентацією, які представляють українську діаспору в Аргентині. У рамках зустрічей було висвітлено не лише сучасні напрямки діяльності Товариства Червоного Хреста України, але й допомога людям на різних історичних етапах. Зі свого боку, організації української діаспори розповіли про фактичний стан української діаспори в Аргентині, їх потреби та залученість до реагування на гуманітарну кризу в Україні. В ході зустрічей було погоджено можливість впровадження спільних проєктів та ініціатив.

Під час робочих зустрічей представники Товариства Червоного Хреста України неодноразово наголошували на важливості саме довгострокової, а не разової допомоги для українців.

Працюємо далі.

Share this post