Український Червоний Хрест розпочав реалізацію проєкту з інформування людей щодо профілактики найпоширеніших захворювань та зміцнення здоров’я

Український Червоний Хрест розпочав реалізацію проєкту з інформування людей щодо профілактики найпоширеніших захворювань та зміцнення здоров’я

Війна негативно впливає як на фізичне, так й на психічне здоровʼя людей. Багато хто живе, відкладаючи життя на «потім». Але, на жаль, війна триває вже більше року, а наслідки «відкладеного» життя лише наростають. Постійний стрес, обмежений доступ до медичних послуг у віддалених населених пунктах погіршують стан здоровʼя — у людей розвиваються захворювання або прогресують чи загострюються хронічні хвороби.

Тому, щоб пам’ятати як турбуватися про свій стан здоровʼя, Товариство Червоного Хреста України запустило проєкт з інформування людей щодо профілактики найпоширеніших захворювань та порад, як зміцнити здоров’я.

Основна мета проєкту — привернути увагу людей до свого здоровʼя. Для цього волонтери проводять інформаційні заходи та тренінги, на яких розповідають про найрозповсюджені хвороби, способи зниження ризиків розвитку цих захворювань й поради зі зміцнення здоровʼя в цілому. Також вони навчають, як самостійно проводити скринінг свого здоров’я, наприклад: вимірювати артеріальний тиск, оцінювати ризики розвитку цукрового діабету тощо.

Наразі проєкт реалізується у 7 громадах Кіровоградської та Вінницької областях. За 2 місяці діяльності волонтери провели 178 тематичних заходів для жителів ОТГ областей та навчили понад 2700 осіб практичним й теоретичним навичкам про те, як дбати про себе та своє здоров’я.

Share this post