На Херсонщині в населених пунктах вздовж Дніпра Український Червоний Хрест за підтримки Мінреінтеграції встановлює 10 мобільних укриттів

На Херсонщині в населених пунктах вздовж Дніпра Український Червоний Хрест за підтримки Мінреінтеграції встановлює 10 мобільних укриттів

Через постійні обстріли населення Херсонщини змушене шукати надійного прихистку, щоб врятувати життя. Товариство Червоного Хреста України за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України встановлює 10 укриттів у Херсонському та Бериславському районах Херсонської області в населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра.

«Наразі на Херсонщині складна ситуація. Область щодня зазнає обстрілів з важкої артилерії, в результаті яких гинуть люди, в тому числі й діти. Ми робимо усе можливе, аби допомогти людям — це і грошові виплати, і видача продуктових ваучерів, а також продуктових та гігієнічних наборів. Зараз велика потреба у облаштуванні укриттів у громадських місцях, де часто перебувають люди. Укриття можуть врятувати життя, а це найважливіше», — зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Залізобетонні конструкції допоможуть уберегти людей від обстрілів з різних видів озброєння, зокрема реактивних систем залпового вогню та вибухових хвиль. Площа кожного укриття 10 м², в них одночасно можуть перебувати від 10 до 15 людей.

«Безпека громадян — сьогодні для держави на першому місці. Щиро дякую Товариству Червоного Хреста України за те, що постійно приходять на допомогу людям, які потерпають від російської агресії та потребують гуманітарної допомоги. Маємо всіма можливими засобами мінімізувати ризики для громадян, які залишаються в області, у тому числі й тих, хто працює над життєзабезпеченням території, забезпечує надання державних послуг та відновлення критичної інфраструктури. Завдяки потужній підтримці гуманітарних організацій ми можемо подбати про безпеку наших людей», — наголосила Віцепрем’єр-міністр України — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Share this post