У Запоріжжі впроваджуватимуться заходи з мінної небезпеки

У Запоріжжі впроваджуватимуться заходи з мінної небезпеки

У червні 2023 року співробітники відділу обізнаності загроз, пов’язаних з війною Товариства Червоного Хреста України, здійснили робочу поїздку до Запоріжжя з метою впровадження заходів у сфері протимінної діяльності.

Під час робочого візиту було здійснено декілька зустрічей, зокрема з керівником Пологівської районної військової адміністрації та Оріхівської міської військової адміністрації Запорізької області. Було обговорено важливі питання, що стосуються координації зусиль у сфері протимінної діяльності на території громади:

  • забезпечення обізнаності населення щодо ризиків вибухонебезпечних предметів та заохочування людей до правильних (безпечних) моделей поведінки;
  • проведення аналізу основних потреб територіальної громади у здійсненні заходів у сфері протимінної діяльності.

Також для ефективного та оперативного проведення заходів в напрямку інформування населення про ризики вибухонебезпечних предметів заплановано спільну координацію заходів між ДСНС України й Товариством Червоного Хреста України.

Для можливості проведення заходів з позначення небезпечних/імовірно небезпечних територій в Запорізькій області, Товариство Червоного Хреста України передало маркувальні знаки «Небезпечно міни!» та маркувальну (сигнальну) стрічку.

Окрім цього, відбулася зустріч з головою Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Бекетовою Оксаною Леонідівною. Були обговорені питання про інформування населення щодо ризиків вибухонебезпечних предметів та координації зусиль органів державної влади й місцевого самоврядування у сфері протимінної діяльності, а також проведення заходів з попередження ризиків, пов’язаних з хімічною, біологічно, радіологічною та ядерною загрозами.

Share this post