Гуманітарне реагування Українського Червоного Хреста на Херсонщині

Гуманітарне реагування Українського Червоного Хреста на Херсонщині

Гуманітарне реагування Товариства Червоного Хреста України на Херсонщині:

  • 20 296 л питної води передано для потреб постраждалих;
  • 6702 гігієнічних, 4141 продуктових та 1307 спальних наборів надано людям;
  • 1750 кілограмів корму видано тваринам;
  • 500 постраждалим надано першу психологічну допомогу та підтримку;
  • 243 людей евакуювали, більша частина з яких — маломобільні люди;
  • 60 самотнім людям, які потребують сторонньої допомоги у побуті, надають допомогу соціальні помічники за програмою «Догляд вдома»;
  • 597 людей з Херсонської, Миколаївської та Одеської області проінформовано з мінної небезпеки.

З перших годин після підриву Каховської ГЕС волонтери загонів швидкого реагування Херсонської, Миколаївської та Одеської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України долучилися до евакуації постраждалих. В першу добу було евакуйовано 79 маломобільних людей. Наступної доби до евакуації приєдналися волонтери з Київської та Харківської областей. Всього волонтери евакуювали 243 людини, більша частина з яких — маломобільні люди, тобто ті, які без сторонньої підтримки не можуть пересуватися. Також вдалося евакуювати 29 тваринок.

Товариство Червоного Хреста України забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою. Наразі 20 296 л питної води,  6702 гігієнічних, 4141 продуктовий та 1307 спальних наборів передано для потреб постраждалих. Крім того, потребуючим надають ковдри, матраци, кухонні набори, зарядні пристрої, засоби гігієни та догляду за дітьми. А для підтримки евакуйованих домашніх улюбленців Товариство передало 1750 кілограмів корму.

Для надання медичної та психологічної допомоги постраждалим були залучені мобільні медичні бригади. Вони працювали у 5 тимчасових прихистках, куди евакуювали постраждалих. Зараз спеціалісти бригад виїжджають у віддалені населені пункти області для надання медико-психологічних послуг. Всього вже надано 503 медико-психологічних консультації.

На вокзалах, куди прибували евакуаційні потяги чи автобуси з Херсонщини, волонтери Товариства Червоного Хреста України зустрічали людей. Постраждалим надавали першу психологічну допомогу. Під час очікування реєстрації та оформлення документів дітям надавали базову психологічну допомогу в облаштованих пунктах психосоціальної підтримки. Всього 500 людей отримали психологічну допомогу та підтримку від Товариства Червоного Хреста України.

10 соціальних помічників підтримують 60 самотніх літніх людей, які потребують сторонньої допомоги у побуті. Ця допомога надається в рамках реалізації програми «Догляд вдома».

Через високий ризик мінної небезпеки вздовж узбережжя волонтери-інструктори проводять інформаційні сесії. Також Товариство Червоного Хреста України доставило й встановило у Херсоні 1000 одиниць (500 квадратів та 500 трикутників) маркувальних знаків та 1000 метрів попереджувальної стрічки. Ще 1000 одиниць маркувальних знаків та 1000 метрів попереджувальної стрічки передано до Запорізької області.

Ми продовжуємо працювати в області для допомоги й підтримки населення.

Ми поруч.

 

Share this post