Робота служби розшуку

Робота служби розшуку

З початком повномасштабного вторгнення в Україні велика кількість родин звертається до Товариства Червоного Хреста України із заявами про втрату зв’язку з рідними через бойові дії. У цих умовах служба розшуку Товариства Червоного Хреста України тісно співпрацює з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста щодо запитів розшуку військовополонених та зниклих безвісти під час війни.

Водночас наша діяльність – це не лише прийом та реєстрація заяв, перш за все – це підтримка родин, їх гуманітарний супровід, адже через обмежений доступ на непідконтрольні території та місця активних бойових дій, здійснення пошуку є складним. Своєю чергою, родини зниклих та полонених є надзвичайно вразливими й розгубленими від перших днів втрати зв’язку з рідними. Аби підтримати їх, фахівці Товариства Червоного Хреста України організовують:

надання фінансової допомоги;
забезпечення психосоціальною підтримкою;
перенаправлення та/або адвокацію родин через юридичні або адміністративні проблеми;
спілкування з громадськістю та організацію й проведення соціалізуючих заходів.

Співробітники та волонтери Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України в постійному безпосередньому контакті з громадами – і це є точкою дотику для допомоги родинам зниклих безвісти та полонених.

Ми поруч з родинами, які втратили рідних через війну в Україні. Не залишайтесь наодинці – ми потрібні один одному, щоб пройти через тяжкий шлях пошуку рідних разом!

Ми поруч!

 

Share this post