Передача корму собакам на Тернопільщині

Передача корму собакам на Тернопільщині

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України у співпраці з HSI Europe передала 880 кг корму для Центру стерилізації безпритульних тварин в с. Дичкові на Тернопільщині.

3 червня до центру було евакуйовано 26 собак з Херсонщини, які раніше перебували у притулку «Шанс» в м. Олешки. Після знищення Каховської ГЕС притулок був затоплений, тому місцеві волонтери врятували тварин та перевезли у безпечніші регіони. На даний момент у центрі залишилося 14 евакуйованих собак, так як для двох тварин уже знайдено нових господарів, а решта ізольовані та перебувають під наглядом волонтерів.

«Якщо візуально дивитися на цих тварин, то вони всі здорові та все добре, але насправді собаки дуже налякані після того, що сталося. Їм потрібен деякий час, щоб побороти весь стрес та адаптуватися до наших умов проживання. Ми сподіваємося, що кожна собака знайде на Тернопільщині нову домівку. А поки тварини знаходяться у нас в центрі, ми за ними наглядаємо та допомагаємо оговтатись від стресу. Тому щиро дякуємо Товариству Червоного Хреста України та вашим партнерам за надану допомогу!», – розповіла директорка центру Тетяна Андріївна.

Загалом, зараз у стерилізаційному центрі у с.Дичкові перебуває більше 100 собак, які потребують щоденного догляду. Не всі тварини повністю здорові, деякі з них потребують лікування, але найбільше їм необхідна турбота.

Share this post