Український Червоний Хрест підготував 18 інструкторів, які проводитимуть тренінги з Першої психологічної допомоги

Український Червоний Хрест підготував 18 інструкторів, які проводитимуть тренінги з Першої психологічної допомоги

У Вінниці впродовж тижня навчено 18 інструкторів, які проводитимуть тренінги з першої психологічної допомоги (ППД). Від початку війни в Україні значно зросла кількість постраждалого населення, яке потребує емоційної підтримки через пережиті кризові події. Тому є велика потреба в підготовці фахівців, які проводитимуть навчання з ППД.

Волонтери напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, що стануть інструкторами з ППД, пройшли кілька етапів підготовки:

  • особливості проведення тренінгу ППД дітям;
  • методологію ведення базового тренінгу з ППД;
  • самостійне читання модулів тренінгу;
  • відпрацювання навичок конструктивного зворотного зв’язку;
  • вивчення таких питань, як поняття ППД, кризові події та реакції на них, базові принципи «Дивитися. Слухати. Направляти»;
  • обговорення викликів і труднощів в інструкторській діяльності;
  • складання чек-листу, професійна підтримка, а також турбота інструкторів про себе.

Під час теоретичної частини, виконання вправ, практичних групових завдань, системи підтримки, роботи в парах і сесій зворотного зв’язку, учасники мали можливість наблизитись до реальних умов проведення тренінгу, а також отримати знання від досвідчених тренерів правильному та ефективному наданню допомоги іншим і турботі про власне психічне здоров’я.

Такі навчання проводитимуться як для населення, так і для співробітників і волонтерів Товариства Червоного Хреста України та представників організацій, які працюють з отримувачами допомоги й реагують на надзвичайні ситуації — освітяни, соціальні працівники, психологи, медичні працівники, поліція, ДСНС України й інші фахівці.

Тренінг відбувся за підтримки Данського Червоного Хреста.

Share this post